Autorităţile turce au confirmat decesul a doi soldaţi turci şi cinci militanţi PKK în violenţele din sud-estul predominant kurd al Turciei. Luni, militanţii PKK, înarmaţi cu lansatoare de rachetă, au luat cu asalt un avanpost al armatei turce, declansând represalii din partea forţelor guvernamentale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a fost lansat de militanţii PKK asupra avanpostului din Semdinli, situat în provincia Hakkari, care are graniţă comună cu Iran şi Irak.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace

De altfel, un val de atentate sinucigaşe a lovit Turcia de la începutul acestui an. Două explozii sinucigaşe revendicate de Statul Islamic i-au vizat pe turiştii din Istanbul, în vreme ce două atentate din Ankara au fost comise de militanţii PKK.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.