Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump, se pregătesc complet diferit să îşi sărbătorească eventuala victorie în alegeri. Spre uimirea tuturor, Trump a planificat o petrecere relativ mică, faţă de cea a rivalei sale democrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o petrecere privată”, „Locurile sunt foarte limitate”, „Dacă primiţi acest e-mail, nu am putut să vă acredităm pentru Petrecerea Victoriei lui Donald J. Trump”, acestea sunt numai câteva dintre răspunsurile primite săptămâna aceasta de sute de persoane – susţinători, critici şi jurnalişti – care au cerut să fie trecuţi pe lista cu invitaţi la petrecerea pe care ar urma să o organizeze Trump marţi, după anunţarea rezultatelor votului.

După luni de campanie, cu mitinguri la care au luat parte mii, chiar zeci de mii de persoane, echipa de campanie a lui Trump a optat pentru marţi pentru o sală mai mică, ce nu face parte din imperiul imobiliar al lui Trump – sala de bal de la etajul al treilea al New York Hilton-Midtown.

Aflată la numai câteva străzi distanţă de Trump Towers, unde Trump locuieşte şi de unde va urmări rezultatul alegerilor, sala de bal a hotelului Hilton are 2.300 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.300 de persoane.

Un consilier al lui Trump, citat sub acoperirea anonimatului, a spus că echipa de campanie a vrut ca evenimentul să nu fie foarte mare din “superstiţie” – acelaşi motiv care a fost oferit jurnaliştilor de la Washington Post, când au întrebat de ce omul de afaceri nu a pregătit un foc de artificii.

În 2012, candidatul republican Mitt Romney a cheltuit 25.000 de dolari pe un foc de artificii deasupra portului Boston. Acesta a fost anulat când a devenit clar că a pierdut în faţa lui Barack Obama.

Anul trecut, când Trump şi-a lansat campania, a făcut-o în sala de la intrarea în Trump Towers -  unde ar urma să se strângă numeroşi susţinători ai republicanului şi jurnalişti în cursul nopţii. Însă această sală nu a fost o opţiune pentru petrecere, pentru că este considerată spaţiu public şi nu poate găzdui activităţi politice. De altfel, după lansarea campaniei, echipa lui Trump a fost amendată cu 10.000 de dolari.

Hotelul ales de Trump pentru petrecere se află la numai câţiva kilometri de Centrul de Convenţii Jacob K. Javits, cu faimoasa sa sală cu plafon de sticlă, închiriată de democrata Hillary Clinton pentru petrecerea victoriei.

Potrivit New York Post, după petrecerile oficiale, cei doi candidaţi vor fi şi mai aproape unul de celălalt. Dacă va câştiga, Clinton a planificat o petrecere privată, după cea oficială, la Hotelul Peninsula – la numai câteva sute de metri de Trump Tower.

Nimeni nu se aşteaptă, însă, la o strângere de mână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.