Preşedintele american Donald Trump şi-a început prima sa zi plină ca preşedinte, sâmbătă, cu o slujbă religioasă naţională, ultima ceremonie oficială din cadrul procesului de învestire, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, soţia sa Melania, vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa Karen, au stat în primul rând la slujba din Catedrala Naţională din Washington, după o zi marcată de tradiţie, fast, dar şi proteste.

Slujba interreligioasă este o tradiţie pentru noii preşedinţi şi este organizată la biserica episcopală, însă decizia de a oficia rugăciunile pentru Trump a provocat o dezbatere aprinsă în rândul credincioşilor care se opun politicilor sale.

Ceremonia religioasă a avut loc în timp ce sute de mii de femei s-au strâns în capitala ţării şi în oraşe din întreaga lume pentru a protesta faţă de preşedintele nou-învestit în funcţie.

Sâmbătă, Trump intenţionează să viziteze sediul CIA pentru o întâlnire cu membrii comunităţii de informaţii.

Vizita la cartierul general al Agenţiei Centrale de Informaţii din Langley, Virginia, are un caracter simbolic, după ce Trump a pus sub semnul întrebării concluzia CIA că Rusia a fost implicată în atacurile informatice care au interferat cu alegerile americane.

Trump a acceptat în cele din urmă concluzia privind implicarea Rusiei, însă la începutul acestei luni a pus sub semnul întrebării profesionalismul CIA, când i-a acuzat pe unii agenţi de scurgeri de informaţii către presă, în legătură cu acuzaţii nedovedite că Moscova ar avea materiale compromiţătoare despre el.

El a comparat metodele agenţiilor americane de informaţii cu tactici ale Germaniei naziste.

În replică, directorul CIA John Brennan i-a atras atenţia lui Trump că “trebuie să aibă grijă pentru că nu apreciază şi nu înţelege în totalitate ce implicaţii vor exista”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.