Guvernul rus a anunţat joi că a ţinut legătura cu membrii echipei preşedintelui ales Donald Trump în timpul campaniei electorale, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au existat contacte”, a declarat viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat de Interfax. El nu a oferit alte detalii.

Întrebat dacă aceste contacte se vor intensifica după victoria în alegeri a lui Trump, Riabkov a răspuns: „Aceste momente de lucru (...) vor depinde de situaţie şi de chestiunile cu care ne confruntăm. Dar vom continua, bineînţeles, această colaborare după alegeri”.

Riabkov a precizat, însă, că Ministerul rus de Externe nu a simţit niciun fel de euforie faţă de victoria republicanului, dar este dispus să normalizeze relaţiile cu SUA.

„Nu ne aşteptăm la nimic deosebit de la noua administraţie americană”, a spus el.

Candidata democrată la preşedinţie, Hillary Clinton, l-a acuzat pe Trump că este o „marionetă” a preşedintelui Vladimir Putin în cursul campaniei, iar oficiali americani au acuzat Moscova că se află în spatele atacurilor informatice care au vizat conturile de e-mail ale Partidului Democrat. Kremlinul a negat acuzaţiile.

Trump a sugerat că ar vrea să îl întâlnească pe Putin înainte de învestirea în funcţie, dar purtătorul de cuvânt al liderului rus a spus că nu există deocamdată niciun plan în acest sens.

Parlamentul rus a izbucnit în aplauze miercuri când Trump a fost declarat învingător, iar Putin le-a spus ambasadorilor acreditaţi la Moscova că este dispus să îmbunătăţească relaţia cu Washingtonul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.