Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în urma convorbirii telefonice cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, că va cere executivului să demareze negocierile pentru a relua relaţiile comerciale dintre cele două state şi va elimina măsurile restrictive impuse turiştilor ruşi care vizitau Turcia, potrivit DPA şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relaţiile diplomatice turco-ruse au fost incredibil de tensionate în ultimele şapte luni, după ce armata turcă a doborât un avion de vânătoare rus Suhoi-24, care încălcase spaţiul aerian suveran. Însă, preşedintele turc şi-a exprimat luni regretele pentru incidentul care a dus la moartea pilotului rus, iar cei doi lideri au convenit să poarte prima discuţie telefonică din acest an.

Rusia a impus, anul trecut, sancţiuni dure împotriva economiei turce, care au afectat domeniul energetic şi pe cel turistic.

Conversaţia telefonică a fost descrisă ca fiind una ”foarte productivă” şi reprezintă un pas important în detensionarea relaţiilor bilaterale ruso-turce şi ridicarea sancţiunilor economice impuse de Moscova.

De asemenea, preşedintele rus a folosit ocazia pentru a-şi exprima condoleanţele pentru atentatul terorist de la aeroportul Ataturk, soldat cu 41 de morţi şi 239 de răniţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.