Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat telefonic pentru CNN Turk, în prima sa intervenţie din noaptea de vineri spre sâmbătă, că tentativa de lovitură de stat din Turcia este o acţiune încurajată de o "structură paralelă", relatează BBC News. Între timp, Erdogan, căruia i s-a refuzat dreptul de a ateriza la Istanbul a cerut azil în Germania, dar i-a fost refuzat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 00.50: Germania i-a refuzat dreptul de a ateriza preşedintelui turc

UPDATE 00.45: Erdogan încearcă să obţină azil în Germania

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan încearcă să obţină azil în Germania, după ce i s-a refuzat aterizarea la Istanbul, au anunţat oficiali din Departamentul american al Apărării.

Anterior, presa turcă scria că Erdogan este la Bodrum, în vacanţă.

El a dat o declaraţie prin FaceTime, pe telefonul prezentatorului CNN Turk, în care a îndemnat populaţia să iasă pe străzi.

Erdogan ameninţă că tentativa de lovitură de stat va primi "răspunsul necesar" şi îndeamnă poporul turc să iasă în stradă.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.