Două posibile resturi din fuzelajul epavei zborului MH370, care a dispărut acum doi ani deasupra Oceanului Indian, în timp ce efectua cursa internaţională Beijing-Kuala Lumpur, au ajuns în Australia duminică, unde experţii vor determina provenienţa lor. Cele două bucăţi de fuzelaj au fost descoperite la începutul lunii martie pe coasta Mozambicului, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După doi ani de căutări şi întrebări, un adolescent sud-african şi un avocat american au găsit la începutul lunii resturi din fuzelaj pe coasta Mozambicului, aducând speranţe noi pentru rezolvarea misterului zborului MH370.

Resturile descoperite în apropiere de coasta estică a Africii ar putea să provină din stabilizatoarele orizontale ale unui avion de tipul Boeing 777, aceeaşi aeronavă folosită de compania malaeziană în zborul MH370, care a dispărut fără urmă în martie 2014.

Investigatorii vor începe examinarea bucăţilor luni pentru a stabili dacă acestea provin din epava zborului MH370 sau nu.

”Procesul de examinare va începe la 21 martie şi, cu ajutorul echipei de experţi, sperăm să avem rezultatele examinării resturilor cât de curând posibil”, a afirmat ministrul Transporturilor din Malay într-o declaraţie.

Analiza resturilor va fi efectuată de către investigatorii malaezieni şi australieni împreună cu ingineri de la Boeing, fabricantul avionului.

”Asta este pentru a obţine transparenţă totală şi responsabilitate în conformitate cu protocoalele internaţionale”, a adăugat Ministerul Trasporturilor din Malaezia.

Australia continuă eforturile de căutare subacvatică a rămăşitelor avionului în sudul Oceanului Indian.

Zborul MH70, cu 239 de persoane la bord, a dispărut la 8 martie 2014, în timp ce efectua ruta Beijing-Kuala Lumpur. Aeronava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, din estul Oceanului Indian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.