Poliţia germană a anunţat că a arestat un bărbat de 21 de ani suspectat că planifica un atac islamist, relatează Reuters, precizând că dosarul ar avea legătură cu cel al unui alt suspect, reţinut săptămâna trecută la Viena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele speciale ale poliţiei l-au arestat pe bărbat, împreună cu o femeie, în cursul unui raid într-un apartament din oraşul Neuss, din vestul ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Investigaţii Penale (LKA). Femeia, identificată de presă drept soţia bărbatului, a fost eliberată între timp.

Autorităţile nu au divulgat naţionalitatea suspectului.

Potrivit revistei Focus, tânărul reţinut sâmbătă plănuia un atac cu bombă vizând poliţişti şi soldaţi. Atât el, cât şi suspectul reţinut în Austria, au făcut experimente cu diferite materiale pentru a crea explozibili, într-un apartament din Neuss.

Vineri, poliţia austriacă a arestat un tânăr de 18 ani, de origine albaneză, suspectat de legături cu militanţi islamişti şi de planificarea unui atac.

Autorităţile germane sunt în stare de alertă, după ce un solicitant de azil din Tunisia a intrat cu un camion în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun din Berlin, omorând 12 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.