Peste 120 de persoane au fost ucise şi 850 rănite în urma unei coliziuni în care au fost implicate trei trenuri în estul statului indian Odisha, potrivit autorităţilor, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tren de pasageri ar fi deraiat şi apoi a fost lovit de un alt tren pe calea ferată adiacentă, vineri seara târziu.

Peste 200 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, în districtul Balasore, a declarat secretarul-şef al statului Odisha, Pradeep Jena. 

Vorbind cu reporterii la locul accidentului, Sudhanshu Sarangi, oficial al serviciilor de pompieri din Odisha, a declarat că oamenii săi au recuperat "peste 120 de cadavre", dar a avertizat că cifrele ar putea creşte pe măsură ce sunt verificate vagoanele răsturnate.

La rândul său, Pradeep Jena declarase anterior că în jur de 850 de persoane au fost rănite şi au fost mobilizţi peste 100 de medici suplimentari.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că este afectat de incident şi că gândurile sale sunt alături de familiile îndurerate. "Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare la locul accidentului şi se acordă toată asistenţa posibilă celor afectaţi", a scris el pe Twitter.

Căile ferate indiene au declarat că cele două trenuri implicate sunt Coromandel Express şi Howrah Superfast Express. Mai multe vagoane din trenul Shalimar-Chennai Coromandel Express au deraiat în jurul orei locale 19:00 (16:30, ora României), unele dintre ele ajungând pe calea ferată opusă. Celălalt tren - Howrah Superfast Express, care circula de la Yesvantpur la Howrah - a lovit apoi vagoanele răsturnate. Oficialii indieni au declarat că un tren de marfă - care era staţionat la faţa locului - a fost, de asemenea, implicat în incident, dar nu au oferit alte detalii.

India are una dintre cele mai mari reţele de trenuri din lume, iar accidentele sunt frecvente, în ciuda faptului că guvernele succesive au investit sute de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi infrastructura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.