Reprezentanţii Pentagon au muşamalizat un raport intern, care demostra o risipă birocratică de peste 125 de miliarde de dolari sub forma unor costuri administrative, de teamă că asemenea descoperiri vor fi utilizate de Congres drept scuză pentru a tăia din bugetul Apărării, se arată într-o anchetă a Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii Pentagonului au cerut realizarea raportului pentru a ajuta la eficientizarea birocraţiei în speranţa reinvestirii unor economii în operaţiunile militare. Însă, raportul a scos la lumină mai multă risipă decât se aştepta, iar persoanele din conducere au luat măsuri pentru a muşamaliza raportul prin discreditarea rezultatelor sale.

Respectivul raport a apărut în ianuarie 2015 şi a identificat o ”cale clară” pentru a pune deoparte 125 de miliarde de dolari într-o perioadă de cinci ani din bugetul Departamentului de Apărare. Planul nu prevedea nicio disponibilizare a angajaţilor civili sau reducere a personalului militar. În schimb, prevedea simplificarea birocraţiei prin pensionarea anticipată a angajaţilor, prin eliminarea contractorilor bine plătiţi şi prin utilizarea eficientă a tehnologiei.

Cei care au realizat respectivul raport incriminatoriu fac parte din Defense Business Board, un consiliu federal format din directori şi consultanţi de la McKinsey and Company. Raportorii au descoperit că peste un sfert din bugetul Apărării este utilizat pentru a susţine resursa umană, contabilitatea, logistica şi pentru a administra proprietăţile Pentagonului.

Departamentul de Apărare plăteşte aproximativ 1.014.999 de contractori, civili şi angajaţi în uniformă doar pentru administraţia, care este departe de militarii de pe linia frontului. O asemenea administraţie supradimensionată susţine cei 1,3 milioane de militari activi.

Un asemenea raport de tăiere a costurilor ar putea să fie citit cu interes de către preşedintele-ales Donald Trump. Miliardarul republican a promis o acumulare majoră de forţe militare, care va fi susţinută prin eliminearea risipei din bugetul guvernamental.

Pentru armată, raportul este interesant pentru că susţine alocarea a 125 de miliarde de dolari pentru trupe şi arme. De asemenea, economisirea baniilor ar putea să plătească pentru reconstruirea arsenalului nuclear îmbătrânit al Statelor Unite.

Însă, Departamentul Apărării s-a temut că un asemenea raport va submina credinţa publică legată de anii de austeritate bugetară care au lăsat în urmă forţele armate. Ulterior, raportul a fost muşamalizat pentru a nu da ideea unei tăieri de fonduri la nivelul Congresului sau Casei Albe.

Pentagonul a impus restricţii de confidenţialitate pentru datele din raport şi a luat măsuri pentru a se asigura că nimeni nu va copia descoperirile incriminatorii legate de risipa bugetară. Inclusiv sumarul raportului a fost eliminat de pe site-ul Pentagonului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.