Fostul preşedinte american Barack Obama nu a ordonat vreodată punerea sub supraveghere a vreunui cetăţean american, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, dezminţind acuzaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit cărora predecesorul său l-a pus sub ascultare înaintea alegerilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Obama ori vreun alt responsabil de la Casa Albă nu au ordonat vreodată supravegherea vreunui cetăţean american”, a declarat Kevin Lewis, purtătorul de cuvânt al lui Obama, într-un comunicat succint.

”Teribil! Tocmai am descoperit că preşedintele Obama mi-a pus liniile telefonice sub ascultare în Trump Tower chiar înainte de victoria mea”, a scris Trump într-o salvă de tweet-uri foarte matinale, catalogându-l pe fostul preşedinte democrat drept o ”persoană răufăctoare (sau bolnavă)”.

”Asta este mccarthism!”, a adăugat el, referindu-se la urmărirea activiştilor şi simpatizanţilor comunişti în Statele Unite în anii '50.

Donald Trump a făcut de asemenea o paralelă cu scandalul Watergate, cazul de spionaj politic care a condus în 1974 la demisia preşedintelui republican Richard Nixon.

Acste atacuri la adresa lui Barack Obama se înscriu într-un context politic dificil pentru preşedintele american.

La şase săptămâni după ce s-a instalat la Casa Albă, el este împotmolit în acuzaţii de complicitate între anturajul său şi oficiali ruşi în timpul campaniei şi a perioadei de tranziţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.