Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat marţi noapte un angajament luat de 50 de state ale lumii privind dublarea numărului de migranţi acceptaţi până la finele anului, prin găzduirea unui număr suplimentar de 360.000 de refugiaţi, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele SUA a declarat în faţa lideriilor lumii de la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de la Washington că printre cele 50 de state care şi-au luat un asemenea angajament se numără Canada şi Germania.

”Ne confruntăm în aceste momente cu o criză de dimensiuni epice”, a susţinut Obama.

Între timp, reprezentanţii Naţiunilor Unite susţin că până la 21 de milioane de migranţi din înreaga lume şi-au părăsit locuinţele din cauza ciocnirilor sângeroase şi a persecuţiei.

Până la nouă milioane de persoane şi-au pierdut locuinţele doar din cauza lungului război sirian, care a forţat patru milioane de migranţi să se îndrepte spre statele vecine.

”Nu ne putem întoarce privirea şi spatele. Dacă am să înschidem uşa în nas acestor familii, atunci am renunţa de la cele mai puternice valori”, a declarat liderul american.

Statele Unite au fost de acord să primească până la 110.000 de refugiaţi în anul fiscal 2017 - care va începe de la 1 octombrie - faţă de cei 85.000 de migranţi relocaţi pe teritoriul american în ultimul an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.