Prima Doamnă a Statelor Unite Melania Trump a oprit campania publicitară a unei şcoli de limba engleză din Croaţia care folosea o imagine a sa însoţită de un text pe care se pare că nu l-a apreciat, potrivit avocatei sale locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu scopul de a atrage din nou elevi, acest institut a plasat vinerea trecută cinci panouri publicitare la Zagreb, în care apare un portret al Melaniei Trump şi textul ”imaginaţi-vă până unde puteţi ajunge cu un pic de engleză”.

Aceste panouri au fost retrase încă de marţi, în urma intervenţiei avocatei slovene Natasa Pirc Musar, care reprezintă interesele Primei Doamne americane şi care a contactat şcoala pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Instituţia ”a încălcat grosolan legea croată (...), odată ce a folosit în mod ilegal numele şi persoana doamnei Trump în scopuri comerciale”, a declarat Natasa Pirc Musar, citată într-un comunicat.

Folosirea unor portrete ale Melaniei Trump poate să aibă loc numai ”cu permisiunea şi consimţământul său, indiferent de natura produsului” care face obiectul publicităţii, a adăugat Pirc Lusar.

”Suntem satisfăcuţi să vedem că ei (reprezentanţii şcolii) au realizat că au comis o mare eroare”, a adăugat ea.

La rândul său, şcoala şi-a cerut scuze că a provocat o reacţie negativă, deoarece ideea era, din contră, să transmită ”un mesaj pozitiv”.

”Avocatul care o reprezintă pe doamna Trump ne-a contactat şi a cerut ca panourile să fie ridicate”, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei şi totodată autorul panoului, Ivis Buric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.