Manifestanţi strânşi la Ciudad de Mexico au construit un zid din carton pe care au instalat o efigie a lui Donald Trump, în faţa Ambasadei Statelor Unite. Mulţimea a dărâmat apoi zidul, după care a lovit cu pumnii şi a dat foc efigiei, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem împotriva construirii zidului şi protestăm pentru că Guvernul mexican nu a reacţionat la ameninţările lui Donald Trump aşa cum au vrut oamenii”, a spus unul dintre protestatari.

“Guvernul (Trump – n.r.) spune că mexicanii vor plăti pentru construcţia zidului. Ceea ce îi transmit mexicanii lui Trump este că nu suntem de acord cu ridicarea zidului”, a adăugat el.

Trump a reiterat, în prima sa conferinţă de presă după victoria în alegeri, că americanii vor finanţa bugetul în vederea construirii zidului de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, însă Mexicul va rambursa banii.

Această rambursare, a spus el, se va face sub formă de ”taxe” sau sub alte formă de plată.

Mexicul a subliniat în mai multe rânduri că nu va contribui cu vreun peso la construirea acestui zid.

De asemenea, Trump i-a ameninţat pe principalii constructori americani auto să se aştepte la o creştere a texelor impuse vehiculelor pe care le produc în Mexic şi le aduc în Statele Unite, într-o încercare de a repatria locuri de muncă în acest sector.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.