Preşedintele francez Emmanuel Macron a reacţionat joi seară cu umor, fiind amuzat de "meme-urile" care s-au viralizat după întâlnirea sa în Brazilia cu omologul Lula da Silva, internauţii ironizând complicitatea afişată de cei doi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi preşedinţi şi-au etalat relaţia apropiată în mai multe fotografii realizate în decoruri paradisiace, ceea ce a provocat numeroase editări ale imaginilor pe reţelele sociale, însoţite de comentarii în consecinţă.

"Unii au comparat imaginile vizitei mele în Brazilia cu cele ale unei nunţi, iar eu le spun: chiar a fost una! Franţa iubeşte Brazilia şi Brazilia iubeşte Franţa", a scris joi seara preşedintele francez pe reţeaua X.

El a însoţit postarea, făcută atât în franceză, cât şi în portugheză, cu o captură de ecran a unui fotomontaj care îi înlocuieşte pe Emma Stone şi Ryan Gosling din afişul filmului romantic "La La Land" cu cei doi şefi de stat plimbându-se de mână prin pădurea amazoniană. Preşedintele brazilian a răspuns postării cu un emoji reprezentând cele două steaguri şi inimioare.

Aflat într-o vizită oficială de trei zile în Brazilia, Emmanuel Macron s-a deplasat marţi la Belem, în nordul ţării, unde s-a întâlnit cu preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva în mijlocul pădurii amazoniene. Cei doi bărbaţi şi-au etalat apropierea prin zâmbete şi gesturi calde, inclusiv ţinându-se de mână.

Mai multe dintre aceste imagini, majoritatea postate pe conturile oficiale de pe reţelele sociale ale lui Lula, au circulat pe internet, cu montaje şi comentarii pline de umor. Într-una dintre ele, cei doi preşedinţi pot fi văzuţi mergând mână în mână, zâmbind.

Într-un montaj realizat de un internaut, imaginea este transformată într-un afiş pentru drama romantică "Call me by your name", care are în centru o poveste de dragoste între doi bărbaţi.

"Se vor căsători în Amazon şi îşi vor face luna de miere la Paris", a glumit un utilizator pe X, în timp ce mulţi alţii au considerat că fotografiile ar putea alcătui un "album de nuntă".

Prima vizită oficială a lui Emmanuel Macron în Brazilia a continuat la Sao Paulo şi apoi la Brasilia. Apropierea arătată de cei doi lideri contrastează cu relaţiile glaciale dintre Emmanuel Macron şi fostul preşedinte naţionalist Jair Bolsonaro (2019-2022). În apogeul crizei legate de incendiile din Amazon din 2019, Jair Bolsonaro şi miniştrii săi au făcut remarci jignitoare la adresa preşedintelui francez şi a soţiei sale Brigitte Macron, care este mult mai în vârstă ca el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.