Candidata de extremă-dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a cerut miercuri justiţiei să nu „perturbe” cursa pentru Elysee, „contestând” din nou „oficial faptele” care îi sunt reproşate, adică angajarea fictivă a bodyguardului să şi a şefei sale de cabinet ca asistenţi la Parlamentul European, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contest oficial faptele care ne sunt reproşate. Justiţia (...) nu trebuie să perturbe (...) campania prezidenţială, pentru că este un moment democratic important, fundamental”, a spus candidate Frontului Naţional.

Şefa de cabinet a lui Marine Le Pen, Catherine Griset, a fost inculpată în dosar. Bodyguardul politicienei franceze de extremă-dreapta, Thiery Legier, a fost eliberat fără acuzaţii în acest stadiu al anchetei.

Bodyguardul lui Le Pen, Thierry Legier, şi şefa sa de cabinet, Catherine Griset, sunt figuri-cheie într-o anchetă deschisă după ce Parlamentul European i-a cerut politicienei să returneze banii pe care este acuzată că i-ar fi dat celor doi.

Avocatul prezidenţiabilei populiste susţine că este vorba doar de o ”manipulare”, care are drept scop destabilizarea campaniei electorale a Frontului Naţional.

Marine Le Pen a dezminţit deja toate acuzaţiile aduse, însă reprezentanţii Parlamentului European au decis să-i pună poprire pe jumătate din salariu şi indemnizaţiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizaţi în mod fraudulos de către preşedinta Frontului Naţional.

Le Pen a depus recent o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru ”fals intelectual” vizându-i pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al PE, Klaus Welle, cu privire la ancheta privind presupusa fraudă legată de angajarea unor asistenţi parlamentari de la FN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.