Un bărbat a murit în nord-vestul Italiei, unde inundaţii de proporţii au provocat pagube importante începând de joi, au anunţat autorităţile citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul în vârstă de 70 de ani încerca să îşi recupereze caii, la Perosa Argentina, în regiunea Torino, când râul Albona a ieşit din matcă şi l-a luat, a povestit fiul său la Protecţia Civilă.

Regiunile Piemonte şi Liguria sunt în cod roşu de alertă de inundaţii începând de joi. Precipitaţiile abundente au dus la ieşirea din matcă a numeroase râuri.

Autorităţile au închis poduri şi drumuri, după ce mai multe maşini au fost luate de torente. O serie de şosele sunt blocate în urma alunecărilor de teren.

Câteva sute de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie, iar autorităţile au cerut limitarea deplasărilor în mai multe provincii din cele două regiuni, unde şcolile sunt închise.

La Alba, fabrica Nutella şi-a suspendat producţia, iar Protecţia Civilă a îndemnat „toţi cetăţenii să se mute la etajele superioare ale caselor lor şi să rămână acolo”.

Alimentat de cursurile de apă în creştere din Alpii italienii, fluviul Po, care traversează nordul Italiei, a depăşit de asemenea pragul de alertă. Viitura a aruncat peste un pod două bărci goale, care erau ancorate la Torino.

Meteorologii anunţă că precipitaţiile se vor opri în weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.