Reprezentanţii germani ai ministerului de Economie cred că un potenţial mandat prezidenţial al republicanului Donald Trump ar avea consecinţe negative extreme asupra economiei americane, potrivit unui memorandum intern care a fost publicat în exclusivitate de către Der Spiegel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Economiei se aşteaptă ca americanii să se confrunte cu ”un produs intern brut în scădere, mai puţine locuri de muncă şi o rată a şomajului în creştere” dacă miliardarul republican ajunge să implementeze promisiunile din campania sa electorală cu privire la economie.

Donald Trump a promis tăieri de taxe, care ar însemna 4,4 trilioane de dolari mai puţin pentru bugetul federal. De asemenea, prezidenţiabilul republican vrea să limiteze implicarea administraţiei în economie şi să adopte o poziţie mult mai dură în negocierea acordurilor comerciale internaţionale.

Miliardarul republican susţine că planul său ar produce anual o creştere economică de 3,5% şi ar crea până la 25 de milioane de locuri de muncă în următorii zece ani. Însă, unii economişti au pus sub semnul întrebării măsurile care stau la baza planului economic al lui Donald Trump.

Memorandumul ministerului german al Economiei arată că aceste măsuri propuse de republican nu sunt fezabile.

De asemenea, măsurile riscă să violeze legile internaţionale sau americane şi ”nu reprezintă o bază pentru o politică economică realistă”.

Un reprezentant al ministerului Economiei a refuzat să comenteze memorandumul intern publicat în Der Spiegel.

Luna trecută, economiştii de la Oxford Economics au precizat că economia americană ar putea să fie cu un trilion de dolari mai mică după un mandat prezidenţial al republicanului Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.