Autorităţile elene avertizează cu privire la noi tensiuni izbucnite pe insula Chios, după ce mai mulţi atacatori necunoscuţi au aruncat în timpul nopţii cu pietre şi sticle incendiare în tabăra de migranţi din Marea Egee. Activiştii au anunţat că un incediu a devastat corturile migranţilor, iar cei mai mulţi au dormit pe străzi în urma atacului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile de pe reţelele de socializare îi arată pe migranţii care încercau disperaţi să stingă flăcările cu pături. Autorităţile elene au precizat că femeiele şi copiii au fost evacuaţi din tabăra de migranţi în urma incidentului şi au dormit în faţa unui bar de pe insula Chios.

Tabăra de migranţi a fost zguduită de două nopţi consecutive de incidente, după ce miercuri mai multe persoane au lansat artificii şi au aruncat cu pietre în migranţii de pe insula din Marea Egee.

”Cele două incidente au distrus împreună adăposturile în care dormeau până la o sută de femei şi copii. Astăzi am avut o a treia zi de incidente, după ce persoane necunoscute au aruncat cu pietre, iar un bărbat sirian a fost grav rănit şi transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) din Grecia, Roland Schoenbauer.

Potrivit autorităţilor locale, peste 1.000 de migranţi locuiesc în tabăra Souda de pe insula Chios.

Tensiunile cu privire la taberele de migranţi supraglomerate de pe insulele elene au explodat în ultimele luni, iar procesul estrem de încet de procesare a solicitărilor de azil a generat noi frustrări legate de condiţiile de viaţă.

”Tensiunile nu sunt neapărat ceva nou, dar situaţia ne îngrijorează, tocmai pentru că se deteriorează într-un mod grav. Aceste tensiuni au legătură cu supraglomerarea”, a declrata Schoenbauer.

Peste 3.000 de migranţi locuiesc până în acest moment pe insula Chios. Însă, taberele de migranţi au o capacitate de doar 1.100 de migranţi.

Situaţia ar putea să se îmbunătăţească dacă autorităţile ar creşte măsurile de securitate din jurul taberei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.