Francois Fillon, candidatul dreptei de la Les Republicans pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, a catalogat luni după-amiază drept lipsite de sens sancţiunile economice impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei şi a îndemnat la relansarea dialogului dintre Bruxelles şi Moscova, pentru a nu izola UE în perspectiva unei apropieri politice între Vladimir Putin şi preşedintele american Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convins că sancţiunile economice sunt în mod absolut ineficiente. Trebuie să găsim o altă metodă de a discuta. Nu vreau ca Trump să discute cu Rusia în detrimentul nostru. Am avea o situaţie periculoasă pentru Europa dacă Trump merge deasupra noastră,  vorbim de o chestiune de neconceput pentru UE”, a declarat Fillon în urma unei întâlniri cu Angela Merkel la Berlin.

De asemenea, reprezentantul dreptei franceze a explicat că există nevoia unui gest din partea Rusiei înainte să se decidă ridicarea sancţiunilor economice impuse de UE. Însă, Fillon a menţionat că nici liderii ucraineni nu fac tot posibilul pentru a asigura pacea în regiunea Donbas.

Francois Fillon a atras atenţia asupra izolării Uniunii Europe, dacă va exista o apropiere între Vladimir Putin şi Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.