Două explozii au avut loc marţi dimineaţă la terminalul plecări al aeroportului din Bruxelles, soldate cu cel puţin 11 morţi şi 25 de răniţi, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală. Traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat, relatează presa belgiană citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 11:15 - Procurorii au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe

Procurorii belgieni au confirmat că atacurile de pe aeroportul din Bruxelles au fost atentate sinucigaşe, relatează RTBF.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

 

Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles,  în timp ce agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

Aeroportul este în curs de evacuare. Imagini publicate pe internet arată oameni speriaţi care fug din clădire.

 

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.