Autorităţile italiene au revizuit la 12 morţi şi zeci de răniţi bilanţul accidentului produs marţi în sudul Italiei, unde două trenuri s-au ciocnit, dar au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15.45: Bilanţul accidentului feroviar din Italia a crescut la 20 de morţi

Preşedintele regiunii Puglia din Italia, unde s-a produs accidentul feroviar, a anunţat că bilanţul a crescut la 20 de morţi

Numărul răniţilor este de 35, potrivit oficialului, care a precizat că bilanţul tragediei ar putea creşte.

UPDATE: Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti; un copil mic a fost salvat

Majoritatea victimelor accidentului feroviar din sudul Italiei sunt studenţi şi navetişti, relatează La Repubblica, precizând că un copil mic a fost scos în viaţă dintr-unul dintre vagoanele distruse şi a fost dus la spital cu elicopterul.

Între timp, Pompierii au revizuit bilanţul accidentului de tren din sudul Italiei la 12 morţi şi zeci de răniţi, dar au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, relatează Sky News.

La faţa locului a ajuns preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano, însoţit de consilier l regional pentru Protecţia Civilă, Ruggiero Mennea.

Premierul italian Matteor Renzi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor. “Am fost şocaţi de ştirea privind accidentul feroviar dintre Andria şi Corato, pe care am văzut-o pe internet şi la televizor. Le transmitem condoleanţe familiilor. Vrem să ştim din partea celor însărcinaţi cu căile ferate şi de la ministrul de resort ce poate să fi provocat un incident atât de grav care a lovit încă o dată persoane care mergeau la muncă”, a spus el.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis. Ambele garnituri implicate în accident circulau cu viteză, potrivit experţilor.

La faţa locului se află numeroase ambulanţe şi echipaje de pompieri. Numeroase persoane sunt prinse încă în vagoane.

“Cred că sunt mulţi morţi”, a declarat comandantul Jandarmilor, Andria Riccardo Zingaro, citat de Il Messaggero.

Mai multe vagoane ale celor două garnituri au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele s-au împrăştiat pe o rază de zeci de metri.

Fotografiile făcute din elicopter şi date publicităţii de pompieri arată violenţa impactului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar autorităţile au lansat o anchetă.

Pe linia unde a avut loc impactul circulă circa 200 de trenuri zilnic. Majoritatea sunt trenuri regionale, cu numeroşi pasageri.

Circulaţia feroviară în zonă este închisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.