Două femei l-au acuzat pe Donald Trump că le-a agresat sexual în urmă cu mai mulţi ani, în mărturii publicate miercuri de ziarul The New York Times, acuzaţii respinse imediat de echipa de campanie a miliardarului republican, care a denunţat pure defăimări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste mărturii despre două incidente separate apar într-un context extrem de dificil pentru candidatul republican, care pierde teren în faţa rivalei sale Hillary Clinton.

Este vorba despre o nouă lovitură grea, la doar câteva zile după publicarea unei înregistrări video din 2005 în care Trump se laudă cu un comportament ce descrie o hărţuire sexuală, în cuvinte extrem de vulgare şi obscene.

Candidatul şi-a cerut ulterior scuze că a făcut aceste declaraţii, a spus că "era vorba de discuţii de vestiar" şi că nu s-a comportat niciodată în acest fel.

Însă aceste dezminţiri le-au determinat pe Jessica Leeds şi Rachel Crooks să încredinţeze ziarului newyorkez mărturiile lor despre atingeri sexuale despre care nu au mai vorbit vreodată în mod public anterior.

Jessica Leeds îi reproşează lui Trump că a pipăit-o după ce s-a aşezat alături de el într-un avion, în urmă cu peste trei decenii, iar Rachel Crooks afirmă că Trump a sărutat-o împotriva voinţei ei, în 2005, pe când lucra ca recepţioneră în Trump Tower, care-i aparţine magnatului în domeniul imobiliar.

"Acest articol este în întregime ficţiune, iar faptul că New York Times lansează aceste acuzaţii complet false (...) referitoare la personalitatea domnului Trump asupra unui asemenea subiect este periculos", a reacţionat într-un comunicat un reprezentant al campaniei Trump, Jason Miller.

AMENINŢĂRI CU UN PROCES

El a reiterat afirmaţii ale candidatului potrivit cărora Trump "are o experienţă solidă în domeniul emancipării femeilor în întreprinderile sale".

Faptul că aceste mărturii "sunt făcute publice abia decenii mai târziu, în ultima lună de campanie prezidenţială, ar trebui să fie suficient" să le decredibilizeze, afirmă purtătorul de cuvânt al candidatului.

În opinia sa, acest articol din New York Times "marchează un nou nivel al josniciei la care presa se pretează pentru a influenţa (rezultatul) alegerilor".

Candidatul a fost intervievat telefonic de New York Times înainte de publicarea articolului. Ziarul a publicat fragmente din acest interviu.

"Nimic din toate astea nu s-a întâmplat vreodată", a declarat Trump, ameninţând că va da în judecată ziarul dacă publică măturiile.

"Sunteţi o persoană respingătoare", i-a reproşat el ziaristei care-l intervieva.

Miliardarul republican se află într-o situaţie dificilă după publicarea înregistrării video, vineri. Voci importante din cadrul Partidului Republican i-au retras susţinerea şi este devansat în sondaje de Hillary Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.