Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că va participa la Paris, pe 11 noiembrie, la ceremoniile care marchează sfârşitul Primului Război Mondial, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi merge la defilarea de la Paris, care celebrează sfârşitul Războiului, pe 11 noiembrie", a scris pe Twitter Trump. 

Donald Trump a anulat, anul trecut, parada militară care era programată să se desfăşoare la Washington de Ziua Veteranilor, la aceeaşi dată, invocând costurile foarte mari. "Poate vom face ceva anul viitor la Washington când preţul va fi mult mai scăzut", a spus el. 

Casa Albă a anunţat la începutul lunii februarie că Donald Trump şi-a dorit o paradă pentru a evidenţia puterea militară americană. 

Preşedintele american s-a declarat impresionat de defilarea franceză de la 14 iulie, "formidabilă", după părerea lui. El a asistat anul trecut la ceremonie, după ce a fost primit cu fast de preşedintele Emmanuel Macron, la Paris. 

Însă joi, Pentagonul a anunţat că o defilare prevăzută pentru 10 noiembrie a fost amânat, probabil pentru 2019. Problema costurilor a suscitat critici cu privire la folosirea banului public. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.