Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că nu mai participă la evenimentele organizate la Tighina cu ocazia împlinirii de 25 de ani de la încetarea războiului de pe Nistru, după ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu a putut să ajungă. Între timp, Guvernul moldovean a afirmat, într-un comunicat, că este o „sărbătoare cu lacrimi în ochi”, pentru care trebui coborâte drapelele în bernă, relatează Unimedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În legătură cu evenimentele provocatoare (…) la adresa delegaţiei din Federaţia Rusă, împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, am hotarit că nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întâlni separat, pentru a continua discuţiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului”, a scrie Dodon pe Facebook. 

“Voi acţiona ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor şi provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă şi subordonată politic şi financiar. Moldova are viitor, ca stat neutru şi integru, în ciuda tuturor antistataliştilor", a adăugat el pe Facebook.

Igor Dodon şi Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Între timp, Guvernul moldovean a subliniat, într-un mesaj că această dată e una comemorativă, şi nu o sărbătoare. “Aniversarea a 25 de ani de la sfârşitul evenimentelor tragice din anul 1992 de pe Nistru constituie mai degrabă o „sărbătoare cu lacrimi în ochi”, pentru marcarea acestui eveniment mai potrivit ar fi să coborâm drapelele în bernă”, a atras atenţia Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.