Poliţia federală braziliană a arestat joi zece persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare care a jurat credinţă Statului Islamic şi care pregătea "acte de terorism" luna viitoare, în timpul Jocurilor Olimpice la Rio de Janeiro, a anunţat ministrul brazilian al Justiţiei Alexandre Moraes, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Zece brazilieni au fost arestaţi pentru un complot terorist vizând JO, anunţă ministrul Justiţiei

Ministrul a precizat că toate persoanele arestate sunt brazilieni.

El a adăugat că nu au fost identificate ţinte specifice ale presupusului plan de atac, care se afla într-o stare incipentă.

Preşedinţia a anunţat că preşedintele interimar Michel Temer a convocat o reuniune de urgenţă a Cabinetului.

Potrivit site-ului Globonews, membrii grupului ar avea legături cu Statul Islamic.

Agenţia braziliană de informaţii a anunţat joi că anchetează toate ameninţările cu privire la Jocurile Olimpice, care încep pe 5 august, după ce o presupusă grupare islamistă braziliană a jurat credinţă Statului Islamic.

Grupul SITE, care monitorizează activitatea jihadistă online, a raportat că o grupare necunoscută, care se autointitulează "Ansar al-Khilafah Brazil", a anunţat duminică, în mesaje postate pe aplicaţia de mesagerie Telegram, că îl urmează pe liderul Statului islamic Abu Bakr al-Baghdadi. Gruparea a promovat propagandă a Statului Islamic în arabă, engleză şi portugheză.

Autorităţile braziliene au consolidat măsurile de securitate în urma atacului cu un camion comis săptămâna trecută la Nisa, în Franţa, soldat cu 84 de morţi. Autorităţile au în vedere cordoane de securitate, baraje rutiere suplimentare şi percheziţionarea corporală a vizitatorilor de la Rio de Janeiro în perioada Jocurilor Olimpice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.