Autorităţile italiene au revizuit bilanţul operaţiunii de salvare de la hotelul Rigopiano, lovit de avalanşă. Nouă persoane au fost salvate vineri şi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar cinci trupuri neînsufleţite au fost recuperate, a anunţat Protecţia Civilă. Oficialii au precizat că în prezent nu au mai fost găsite alte persoane în viaţă, aşa cum anunţaseră anterior, relatează La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi trei de persoane sunt încă dispărute.

Echipele de salvare au scos în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, din hotelul distrus două femei şi doi bărbaţi, răniţi, dar în viaţă. Aceştia se adaugă celor patru copii şi o femeie salvate vineri dimineaţă.

Oficialii au dat publicităţii şi identităţile supravieţuitorilor. Este vorba despre cei doi copii români Gianfilippo şi Ludovica Parete, copiii bucătarului Giampiero Parete, care a dat alarma în legătură cu avalanşa. Şi soţia acestuia, Adriana, tot româncă, a fost scoasă în viaţă vineri dimineaţă.

“Vă mulţumesc din suflet tuturor, o îmbrăţişare”, a scris pe Facebook Giampiero Parete, ca răspuns la sutele de mesaje de încurajare primite.

Acestora li s-au alăturat încă doi copii: Edoardo Di Carlo şi Samuel Di Michelangelo. Deocamdată nu există informaţii despre părinţii acestuia din urmă. Primarul din Osimo a anunţat iniţial că cei doi au supravieţuit, după care a revenit asupra declaraţiei.

Alte patru persoane au fost salvate în cursul nopţii: Vincenzo Forti şi logodnica acestuia Giorgia Galassi, Francesca Bronzi şi Giampaolo Matrone. Acesta din urmă a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mână.

Matrone a povestit că şi-a ţinut soţia, pe Valentina Cicioni, de mână şi a vorbit cu ea până când l-au salvat pompierii. “O ţineam de mână şi îi vorbeam, pentru a o ţine trează, pentru că voiam să stea trează. O strigam, apoi, de la un moment dat, nu am mai auzit-o şi am înţeles că mă părăseşte”, a adăugat el.

Potrivit bărbatului, lângă ei se afla încă o femeie care nu dădea semne de viaţă.

În total, autorităţile au anunţat că au recuperat cinci trupuri neînsufleţite: trei bărbaţi şi două femei. Dintre aceştia au fost identificaţi oficial Gabriele D'Angelo şi Alessandro Giancaterino, angajaţi ai hotelului.

Numărul persoanelor dispărute este de 23, a confirmat Prefectura din Pescara, pe baza numărului de persoane trecute în lista cu oaspeţi a hotelului şi a declaraţiilor primite. Acestea din urmă sunt, încă, în curs de verificare.

Între timp, şeful Pompierilor de la centrul operaţional din Penne, Alberte Maiolo, a declarat că se aud zgomote din hotelul distrus. “Avem alte semnale de sub zăpadă şi dărâmături, verificăm. Este posibil să fie persoane vii, dar se poate şi să fie structura hotelului care se mişcă sub greutatea zăpezii”, a explicat el.

Anterior, presa a scris că echipele de salvare italiene au auzit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă noi voci venind de sub dărâmături.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.