Bilanţul accidentului de tren din Bulgaria a crescut la şapte morţi, în timp ce alte peste 20 de persoane sunt rănite, relatează Sofia News Agency. Cisternele implicate în accidentul de tren din Bulgaria, soldat cu şapte morţi, erau deţinute de o companie românească, a anunţat proprietarul firmei care a operat transportul, citat de Sofia News Agency.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:02 -  Cisternele implicate în accidentul de tren din Bulgaria erau deţinute de o companie românească

Cisternele implicate în accidentul de tren din Bulgaria, soldat cu şapte morţi, erau deţinute de o companie românească, a anunţat proprietarul firmei care a operat transportul, citat de Sofia News Agency.

Novinite nu precizează despre ce companie este vorba.

“Au fost verificate, erau sigure 1000%”, a precizat patronul companiei Bulmarket, o firmă privată care are licenţă pentru transportul de marfă, ce opera garnitura cu destinaţia Rusia.

El a adăugat că nu ştie ce a provocat accidentul.

Şapte oameni au murit şi alţi 29 au fost răniţi după ce mai multe vagoane ale unui marfar care transporta propan şi gaz petrol lichefiat au deraiat şi au explodat, la intrarea din gara satului Hitrino.

Între timp, apar detalii în legătură cu ce s-a întâmplat mai exact.

Garnitura cu 23 de vagoane trebuia să schimbe şina la intrarea în gara din Hitrino, pentru a face loc unul tren de pasageri, au declarat oficiali din poliţie şi din administraţie. În timpul manevrelor, patru vagoane au sărit de pe şine, iar unul a explodat, a precizat primarul din Hitrino, Nuridin Ismail. El a sugerat drept cauză viteza prea mare a marfarului.

Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski, a declarat că un bărbat care lucra la gară şi trebuie să gestioneze intrarea şi manevrele trenului, a spus că din locomotivă ieşeau scântei când s-a apropiat de gară.

Moskovski crede că aceste scântei au apărut pentru că mecanicul a încercat să frâneze brusc, dar ipoteza nu a fost confirmată de comisia de anchetă.

Date ale poliţiei sugerează că ultimele două vagoane ale marfarului au lovit fire electrice.

Mecanicul a supravieţuit accidentului şi este audiat de procurori.

Douăzeci dintre vagoanele trenului conţineau propan, celelalte trei GPL. Garnitura, operată de compania privată Bulmrket, se îndrepta spre Ruse.

Guvernul bulgar va declara luni zi de doliu naţional şi decis că locuitorii din Hitrino care şi-au pierdut casele vor primi câte 325 de leva (162,5 euro) ca asistenţă.

Între timp, satul Hitrino este în curs de evacuare, în condiţiile în care specialiştii se pregătesc să transfere gazul din vagoanele trenului – o operaţiune riscantă.

În total, circa 1.000 de oameni vor pleca din localitate, a anunţat şeful Pompierilor, Nikolai Nikolov, citat de Sofia Globe.

Operaţiunea de transfer a gazului va dura una sau două zile, potrivit autorităţilor.

Pompierii mobilizaţi la faţa locului udă în continuare vagoanele, pentru a le răci şi a stinge eventualele incendii noi izbucnite.

În sat, echipe de intervenţie ajutate cu câini antrenaţi caută printer dărâmături pentru a găsi eventuali supravieţuitori. Circa 20 de clădiri au fost distruse de deflagraţie şi de incendiul care a urmat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.