Avionul Egyptair, care călătorea din Alexandria la Cairo, cu circa 60 de persoane la bord, şi care a fost deturnat de un bărbat înarmat a aterizat în siguranţă la Larnaca, în Cipru, relatează Russia Today. Postul naţional cipriot de televiziune, citat de Reuters, relatează că bărbatul ar avea o vestă cu explozibili asupra sa şi a cerut poliţiei să se îndepărteze de aeronavă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 14:49 - Cipru: Piratul aerului s-a predat autorităţilor după 7 ore de negocieri

Piratul aerului, care a deturnat o cursă a companiei EgyptAir, s-a predat autorităţilor cipriote la mai mult de şapte ore după demararea negocierilor, în timp ce toţi ostaticii au fost eliberaţi de la bordul aeronavei. Ministrul de Externe al Ciprului, Ioannis Kasoulides, a anunţat că, din primele informaţii obţinute, individul nu are legături cu vreo grupare teroristă transmite Reuters.

UPDATE 13:09 - Piratul aerului a cerut eliberarea femeilor aflate în închisorile din Egipt

Piratul aerului a cerut eliberarea femeilor aflate în închisorile din Egipt, anunţă televiziunea cipriotă de stat citată de Reuters.

UPDATE 12:37Şapte ostatici s-ar afla încă la bordul avionului deturnat, fosta soţie a piratului aerului ar fi ajuns la aeroport

Şapte persoane, dintre care trei pasageri străini, sunt în continuare ţinute ostatice la bordul avionul deturnat, a anunţat ministrul egiptean al aviaţiei civile, în timp ce presa cipriotă scrie că fosta soţie a piratului aerului a ajuns pe aeroportul din Larnaca, pentru a negocia.

UPDATE 11:33 - Bărbatul care a deturnat un avion EgyptAir ar fi profesor universitar

Bărbatul care a deturnat un avion EgyptAir cu 62 de persoane la bord este profesor de medicină veterinară la Universitatea din Alexandria, potrivit site-ului universităţii, citat de Reuters, care precizează că bărbatul a permis ca un al doilea val de oameni să coboare din aeronavă.

UPDATE 11:22 - O posibilă fotografie cu bărbatul care a deturnat o cursă Egyptair circulă pe reţelele de socializare

O posibilă fotografie cu piratul aerului care a deturnat un avion EgyptAir la Larnaca, făcută de unul dintre pasagerii aflaţi la bord, circulă pe reţelele de socializare, dar autenticitatea ei nu a fost confirmată deocamdată.

UPDATE 11:00 - Piratul aerului ar fi cerut azil politic în Cipru şi să îi trimită o scrisoare unei femei

Piratul aerului care a deturnat un avion EgyptAir la Larnaca a cerut azil politic în Cipru şi să îi trimită o scrisoare unei “fete cipriote”, scrie presa cipriotă şi la Repubblica, în timp ce mai multe posturi de televiziune de la Nicosia anunţă că o femeie cipriotă, posibil fosta soţie a atacatorului, este în drum spre aeroport.

UPDATE 10:45 - Piratul aerului care a deturnat un avion la Larnaca a fost identificat drept un egiptean căsătorit cu o cipriotă

Piratul aerului care a deturnat un avion EgyptAir, cu 62 de persoane la bord, a fost identificat drept cetăţeanul egiptean Ibrahim Samaha, în vârstă de 27 sau 28 de ani, căsătorit cu o femeie din Cipru, relatează postul naţional de televiziune din Egipt.

Aproape toţi pasagerii aflaţi la bordul avionul EgyptAir deturnat la Larnaca au fost eliberaţi şi şi-au putut lua inclusiv bagajele de mână cu ei. La bord vor rămâne ostatici cei şapte membri ai echipajului şi patru pasageri străini, a căror naţionalitate nu a fost dezvăluită, relatează Reuters.

Pasageri sunt eliberati din avionul Egyptair deturnat (FOTO: Twitter)
Pasageri sunt eliberati din avionul Egyptair deturnat (FOTO: Twitter)

UPDATE 10:26 - Aproape toţi pasagerii avionului deturnat sunt în curs de eliberare; piratul aerului nu a făcut nicio revendicare

Aproape toţi pasagerii aflaţi la bordul avionul EgyptAir deturnat la Larnaca sunt în curs de eliberare, a anunţat compania care deţine aeronava, care a precizat că la bord vor rămâne ostatici cei şapte membri ai echipajului şi patru pasageri străini, relatează Reuters, care precizează că autorul deturnării nu a făcut încă nicio cerere.

Surse din serviciile de securitate ale aeroportului au declarat anterior că la bord se aflau cel puţin opt britanici şi 10 americani.

"Din informaţiile pe care le avem deocamdată este un singur pirat al aerului. Această persoană nu a formulat încă nicio cerere”, a declarat secretarul permanent al Ministerului cipriot de externe, Alexandros Zenon, pentru postul francez de televiziune iTele.

UPDATE 10:12 - Circa 20 de persoane au părăsit avionul EgyptAir deturnat marţi dimineaţă

Anterior, presa a scris că bărbatul înarmat şi, aparent, cu o centură sau o vestă cu explozibili asupra sa, a promis că le va permite femeilor şi copiilor să plece din aeronavă.

UPDATE 10:00 - Primele imagini de pe aeroportul din Larnaca, unde a aterizat aeronava Egyptair deturnată

Pe reţelele de socializare au apărut deja primele imagini de pe aeroportul din Larnaca unde a aterizat aeronava Egyptair deturnată.

Un avion Egyptair, cu zeci de persoane la bord, a fost deturnat de un bărbat înarmat. Aeronava a aterizat în Cipru (FOTO: Twitter)
Un avion Egyptair, cu zeci de persoane la bord, a fost deturnat de un bărbat înarmat. Aeronava a aterizat în Cipru (FOTO: Twitter)
Un avion Egyptair, cu zeci de persoane la bord, a fost deturnat de un bărbat înarmat. Aeronava a aterizat în Cipru (FOTO: Twitter)
Un avion Egyptair, cu zeci de persoane la bord, a fost deturnat de un bărbat înarmat. Aeronava a aterizat în Cipru (FOTO: Twitter)

UPDATE 09:55 - Bărbatul care a deturnat un avion EgyptAir ar avea o vestă cu explozibili

Bărbatul care a deturnat un avion EgyptAir, cu circa 60 de persoane la bord, ar avea o vestă cu explozibili şi a cerut poliţiei să se îndepărteze de aeronavă, relatează postul naţional cipriot de televiziune, citat de Reuters.

Presa cipriotă scrie că bărbatul înarmat l-a ameninţat pe comandantul cursei EgyptAir la scurt timp după decolarea de la Alexandria, cu destinaţia Cairo. El le-a cerut piloţilor să devieze traseul aeronavei, un Airbus A320, către Cipru.

La rândul său, comandantul a luat legătura cu turnul de control, la ora Ciprului şi a României 8.30 şi a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă la Larnaca. A primit autorizaţia 20 de minute mai târziu, la 8.50.

Aeroportul unde se află aeronava, cu 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului la bord, a fost închis până la rezolvarea crizei.

UPDATE 09:40 - Bărbatul înarmat de la bordul avionului EgyptAir a lăsat femeile şi copiii să coboare din aeronavă

 Bărbatul înarmat care a deturnat o aeronavă a companiei EgyptAir, cu circa 60 de oameni la bord, ar fi lăsat copiii şi femeile să coboare din avion, relatează Russia Today.

Agenţia de presă Reuters citează surse din poliţie şi din aviaţia civilă, potrivit cărora atacatorul acţionează singur. Anterior, presa locală a vehiculat ideea că acesta ar face parte dintr-un comando.

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au înconjurat aeronava. Potrivit primelor informaţii, nimeni de la bord nu a fost rănit.

Nu este clar deocamdată dacă autorităţile au reuşit să ia legătura cu atacatorul.

Potrivit presei locale, bărbatul înarmat l-a ameninţat pe comandantul cursei EgyptAir şi i-a ceut să devieze traseul aeronavei, un Airbus, către Cipru.

La rândul său, comandantul a luat legătura cu turnul de control şi a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă la Larnaca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.