Aeronava prim-ministrului Albaniei, Edi Rama, a aterizat pe pista aeroportului internaţional Ataturk în timpul atacului terorist, soldat cu 36 de morţi şi alţi 147 de răniţi. Rama a venit la Istanbul pentru o vizită de lucru oficială şi urma să se întâlnească cu premierul turc Binali Yildirim, scrie RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, premierul albanez a aterizat în siguranţă şi a fost transportat spre reşedinţa oficială.

Autorităţile turce nu au putut să stabilească dacă premierul albanez ar fi fost o ţintă pentru atacatorii Statului Islamic, responsabili de atentatul terorist de la aeroportul Ataturk.

Potriivt ultimului bilanţ, cel puţin 36 de persoane au fost ucise, dar şi trei kamikaze, iar alte 147 au fost rănite, în atacul de marţi seara de pe aeroportul Ataturk - cel mai sângeros din metropola turcă, vizată de trei ori anul acesta.

Toate indiciile sugerează, până acum, că gruparea jihadistă Statul Islamic se află în spatele atacului, a spus premierul.

Atacatorii au venit la aeroport cu un taxi şi s-au detonat după ce s-a deschis focul asupra lor, a adăugat Yildirim.

Întrebat dacă un al patrulea atacator ar fi scăpat, şeful Guvernului a răspuns că autorităţile turce nu au o asemenea evaluare, dar iau în considerare orice posibilitate.

Între victime se află străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.