Ministerul de Interne din Serbia a anunţat joi după-amiază că 16 persoane au fost arestate, fiind suspectate că au transportat migranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa în vestul Europei. Investigaţia face parte din eforturile autorităţilor sârbe de a reduce numărul migranţilor, care ajung în mod ilegal în statele occidentale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei 16 suspecţi arestaţi sunt originari din localităţile sudice Presevo şi Bujanovac, situate în apropiere de frontiera sârbo-macedoneană.

”Ei au permis migranţilor să traverseze ilegal frontiera dintre Macedonia şi Serbia şi au asigurat ulterior drumul acestora spre statele UE”, se arată într-un comunicat al ministrului de Interne.

Peste 110.000 de migranţi au traversat teritoriul sârb de la începutul anului, iar cei mai mulţi dintre aceştia s-au îndreptat spre frontiera maghiară, care a fost sigilată în urmă cu un an de către Budapesta.

Până la 7.000 de migranţi sunt blocaţi în taberele de migranţi din Serbia. Cei mai mulţi dintre aceştia plătesc sume uriaşe de bani traficanţilor pentru a ajunge în Serbia prin Macedonia sau Bulgaria.

O unitate specială a militarilor şi poliţiştilor sârbi a fost creată în luna iulie pentru a patrula de-a lungul frontierei cu Macedonia şi Bulgaria, pentru a evita ca un număr de 8.000 de migranţi să intre ilegal în ţara balcanică.

”În ultimele două săptămâni a existat o presiune mai mare din partea migrabţilor de la frontiera sârbo-bulgară, unde des sunt descoperite grupuri de până la 50 de persoane”, a declarat un reprezentant al ministerului sârb al Apărării.

De asemenea, premierul sârb Aleksandar Vucic a anunţat în urmă cu o zi că ia în considerare întărirea măsurilor luate împotriva migranţilor.

”Nu putem să devenim un loc de parcare pentru afgani”, a susţinut Vucic.

Autorităţile sârbe cooperează cu cele maghiare pentru reducerea fluxului migratoriu, în vreme ce Serbia a căutat ajutor tehnic din partea Franţei şi Austriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.