Poliţia newyorkeză a anunţat că un imam şi asistentul său au fost împuşcaţi mortal sâmbătă după-amiază pe o stradă din cartierul Queens. Presupusul atacator şi-a împuşcat victimele în spatele capului, înainte de a fugi de la locul crimei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile l-au identificat pe imamul ucis drept Imam Maulama Akonjee, în vârstă de 55 de ani, care s-a mutat din Bangladesh în urmă cu doi ani.

Nu există, până în acest moment, indicii care să demostreze că victimele au fost vizate ca urmare a religiei acestora.

Martorii susţin că un bărbat înarmat a părăsit zona parcului Ozone imediat după comiterea crimei, însă nicio persoană nu a fost arestată.

Imam Maulama Akonjee şi asistentul Thara Udidn au fost ucişi la câţiva metri de moscheea al-Furqan Jame, în jurul orei locale 13.50 (20.50 ora României).

”Nu ar fi rănit nici măcar o muscă. Îl priveai cum mergea pe stradă şi cum aducea pacea odată cu el”, a declarat nepotul imamului, Rahi Majid.

Prietenii imamului au susţinut că acesta a fost împuşcat imediat după ce a părăsit moscheea, după rugăciunile dhuhr.

Moscheea deserveşte comunitatea însemnată de imigranţi originari din Bangladesh, care trăiesc în New York.

Zeci de persoane din comunitatea musulmană s-au adunat la locul crimei pentru a-l plânge pe imam, dar şi pentru a cere dreptate pentru moartea acestuia.

O parte dintre protestatarii musulmani au susţinut că uciderea imamului reprezintă o crimă motivată de islamofobie, în vreme ce autorităţile nu au stabilit încă un motiv.

”Ne simţim extrem de nesiguri în aceste momente. Este ameninţător pentru noi, ameninţător pentru viitorul noastru, pentru mobilitatea din cartierul nostru şi căutăm dreptate”, a declarat musulmanul Milat Uddin.

De asemenea, reprezentantul Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice, Afaf Nasher, a deplâns moartea imamului şi a asistentului său, susţinând că erau două persoane iubite de către comunitate.

”Există un sentiment adânc şi copleşitor pentru a se face dreptate în acest caz”, a declarat Nasher.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.