Şase persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite într-un atac armat - catalogat de premierul canadian un ”atentat terorist asupra musulmanilor” - la Marea Moschee din Quebec, duminică seara, după rugăciune, a anunţat poliţia canadiană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Centrului cultural islamic din Quebec Mohamed Yangui a anunţat anterior că cinci persoane au fost ucise în atac.

Premierul canadian Justin Trudeau a condamnat luni un ”atentat terorist”, după ce doi oameni au deschis focul asupra unor credincioşi, la sfârşitul rugăciunii, la moscheea din Québec, şi au ucis cinci oameni, relatează AFP.

”Condamnăm acest atentat terorism îndreptat împotriva unor musulmani care se aflau într-un loc de cult şi de refugiu”, a declarat Trudeau, citat într-un comunicat.

Şeful Guvernului canadian a transmis ”sincere condoleanţe familiei şi prietenilor persoanelor decedate”.

El le-a urat o ”însănătoşire grabnică celor răniţi”.

Un martor a declarat pentru Reuters că până la trei persoane înarmate au deschis focul asupra a aproximativ 40 de credincioşi.

Poliţia a mai anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi, însă nu a oferit alte detalii cu privire la acest atac ”terorist”, subliniind că ancheta abia a început.

Forţele de ordine au precizat că doar două persoane au fost implicate în atac.

 

Premierul Quebecului Philippe Couillard a denunţat un act ”barbar de violenţă” şi şi-a exprimat solidaritatea faţă de familiile victimelor.

Premierul canadian Justin Trudeau a transmis condoleanţe pe reţele de socializare.

”În această (duminică) seara, canadienii îi plâng pe cei ucişi într-un atac laş la o moschee din Quebec. Mă gândesc la victime şi familiile lor”, a scris Trudeau într-un mesaj postat pe Twitter.

El a anunţat ulterior, pe Twitter, că a discutat cu premierul Quebecului şi că a fost informat de oficiali. Premierul a anunţat că Guvernul a oferit ”orice asistenţă necesară”.

Ministrul pentru Securitate Publică Ralph Goodale a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, duminică seara, că este profund întristat de aceste morţi.

Biroul său a anunţat că nu a fost confirmat vreun mobil.

În vara lui 2016, un cap de porc a fost lăsat la una dintre intrările Centrului cultural islamic din Quebec.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.