Un judecător olandez a ordonat unui "donator în masă de spermă", care a contribuit deja la naşterea a cel puţin 550 de copii să înceteze în a-şi mai dona lichidul seminal, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a donat spermă în Ţările de Jos şi în străinătate, inclusiv băncii daneze de spermă Cryos, dar şi-a oferit sperma şi prin intermediul platformelor online.

El a fost donator la cel puţin 11 clinici olandeze de fertilitate, care au impus maximum 25 de copii în 12 familii per donator, făcând în acelaşi timp promisiuni false că nu şi-a oferit sperma în altă parte şi că nu va face acest lucru în viitor. În 2017, s-a descoperit că avea deja 102 copii prin intermediul acestor clinici.

Judecătorul a decis că bărbatul „a minţit în mod deliberat pentru a-i determina pe părinţi să-l aleagă drept donator”, ştiind foarte bine că nu l-ar fi ales dacă ar fi aflat la conceperea a câtor copii ar fi contribuit.

Bărbatul a susţinut că acţionează în interesul potenţialilor părinţi, pe care voia să-i ajute.

O mamă şi Stichting Donorkind, o organizaţie care reprezenta câţiva dintre copiii rezultaţi din donaţia bărbatului şi părinţii acestora, s-au adresat instanţei de la Haga pentru a cere ca acesta să nu mai doneze şi ca spermatozoizii pe care îi donase deja să nu mai fie folosiţi. .

Grupul a susţinut că depăşind limita de 25 de copii sau 12 familii - cu mult - bărbatul risca să afecteze bunăstarea mintală a copiilor donatori, crescând în acelaşi timp riscul de incest.

„Aceşti părinţi se confruntă acum cu faptul că toţi copiii lor fac parte dintr-o reţea uriaşă de rudenie, cu sute de fraţi vitregi şi surori”, a subliniat instanţa.

Judecătorul i-a interzis bărbatului să-şi doneze lichidul seminal sau să-şi facă publicitate ca donator şi i-a ordonat să declare în termen de şapte zile dacă a donat la mai multe clinici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.