Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a discutat telefonic pentru prima dată cu preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, despre continuarea relaţiilor bilaterale dintre Berlin şi Washington după tranziţia de putere de la Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al executivului german nu a prezentat mai multe detalii despre discuţia telefonică lungă dintre cei doi lideri, care nu s-au întâlnit încă în persoană.

Merkel se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele Obama la Berlin. Aceştia vor discuta despre negocierile blocate pentru acordul de liber schimb TTIP dintre UE şi Statele Unite. Însă, una dintre promisiunile de campanie ale prezidenţiabilului republican a fost renunţarea la TTIP, precum şi la alte acorduri de liber schimb deja în vigoare, precum NAFTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.