Autorităţile au evacuat pasagerii din aeroportul Stansted (Essex) miercuri, în jurul orei locale 13 (15 ora României), din cauza unei alarme de siguranţă, relatează Daily Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este clar ce a declanşat alarma.

Incidentul vine la circa 17 ore după atacul sinucigaş soldat cu 41 de morţi şi 239 de răniţi, pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

Marţi, în jurul orei locale şi a României 22.30, trei persoane înarmate au deschis focul la aeroportul Ataurk din Istanbul, al treilea cel mai aglomerat din Europa. Ele au fost împuşcate de forţele de ordine şi au detonat bombele pe care le avea asupra loc înainte de muri.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, 41 de oameni au fost ucişi, dintre care cel puţin 10 străini şi trei persoane cu dublă cetăţenie. Autorităţile au identificat deocamdată 37 dintre ei.

Autorităţile turce suspectează gruparea teroristă Statul Islamic că ar fi la originea atentatului, însă acesta nu a fost revendicat deocamdată.

Agenţia de presă Dogan afirmă că medicii legişti au terminat autopsiile celor trei atacatori. Surse apropiate anchetei spun că aceştia ar fi cetăţeni străini.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.