Aeroportul Zaventem din Bruxelles va fi redeschis partial duminică, la 12 zile după atentatele sinucigaşe care au distrus zona de check-in, a anunţat directorul său executive, Arnaud Feist, într-o conferinţă de presă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Începând de mâine, duminică, aeroportul din Bruxelles urmează să fie parţial operaţional”, a declarat Feist.

Anunţul vine după ce autorităţile belgiene au acceptat cererea sindicatelor Poliţiei Aerportuare ca toţi pasagerii să fie verificaţi înainte de a intra în terminale. De asemenea, vor fi controlate toate bagajele aduse pe aeroport.

Mai mult, va fi introdus un sistem de verificare a autovehiculelor din jurul aeroportului, inclusiv din parcări. În plus, toţi angajaţii Zaventem vor fi evaluaţi, după ce presa a citat surse din serviciile de securitate, potrivit cărora cel puţin 50 dintre ei sunt simpatizanţi ai Statului Islamic.

Guvernul a alocat un buget de două milioane de euro pentru aceste măsuri.

Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, cu un trafic anual de 23,5 milioane de pasageri şi peste 489.000 tone de marfă transportate. Zaventem leagă metropola belgiană de 226 de destinaţii şi pe piste aterizează 77 de companii.

Aeroportul  este pregătit din punct de vedere tehnic pentru redeschidere, după ce au fost amenajate zone temporare pentru check-in. Astfel, în doar câteva zile a fost pusă la punct o structură temporară pentru a permite un trafic de până la 800 de pasageri pe oră, până ce terminalul de plecări va fi refăcut, ceea ce ar putea să dureze câteva luni. Aeroportul va funcţiona la 20% din capacitatea normală.

Săptămâna trecută, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa peste 30 de persoane, iar circa 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.