Peste 200 de locuinţe şi gospodării au fost inundate în satul arădean Nadăş în urma ploii torenţiale de sâmbătă seară, conform primei evaluări făcute de pompieri. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită abia spre dimineaţă, astfel că pompierii au avut nevoie de generatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Inundaţii în Cluj: Sute de gospodării şi locuinţe inundate în urma unei viituri, trei persoane fiind salvate de pompieri

Câteva sute de gospodării şi locuinţe din municipiul Dej şi alte două localităţi din judeţul Cluj au fost inundate în urma unei viituri, trei persoane fiind salvate de pompieri, care intervin, duminică dimineaţa, pentru a scoate apa din subsoluri, curţi şi fântâni.
Ploile de sâmbătă au provocat inundaţii în mai multe cartiere din municipiul Dej, dar şi în localităţile Jichişu şi Căşeiu, după ce doi afluenţi ai Someşului au ieşit din matcă.

Trei persoane au fost salvate de pompieri şi mai mult drumuri comunale şi judeţene au fost afectate de viitură.

"Noi am intervenit până acum la aproximativ 20 de locaţii, dar au fost afectate probabil câteva sute de gospodării, iar în momentul în care a venit viitura am primit câteva sute de solicitări. În localitatea Jichişu, au fost două persoane scoase din calea viiturii şi una, cu probleme de mobilitate, mutată la un etaj superior al locuinţei. Au fost şi drumuri judeţene şi comunale afectate, dar traficul se desfăşoară normal acum", a explicat, pentru News.ro, Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Pompierii clujeni au intervenit toată noaptea, cu opt autospeciale şi 40 de ofiţeri.

La ora transmiterii acestei ştiri, ploile s-au oprit, viitura s-a retras, însă pompierii intervin în gospodăriile afectate pentru a scoate apa din subsoluri şi curţi.

"Vom interveni acolo unde a rămas apa în subsoluri şi, de asemenea, vom scoate apa din fântâni pentru ca oamenii să aibă cât mai repede apă potabilă", a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Inundaţii în Arad: Peste 200 de locuinţe şi gospodării, afectate de inundaţii la Nadăş

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat, duminică, pentru News.ro, că o mare parte din satul Nadăş a fost inundat, după ce pârâul care trece prin localitate s-a revărsat.

"Când au ajuns primele echipaje de pompieri, de la Ineu, nivelul apei în sat era cuprins între 50 de centimetri şi un metru. Nu mai exista energie electrică, astfel că intervenţia a fost dificilă, iar până pe la ora 03.00, când a fost reluată alimentarea, s-au folosit generatoare pentru motopompe şi pentru sursele de lumină", a explicat Pleşca.

După o primă evaluare făcută de pompieri rezultă că au fost inundate peste 200 de locuinţe şi gospodării şi au fost afectate două poduri şi două podeţe, la care s-a intervenit pentru decolmatare.

Pompierii au intervenit în sat cu bărci şi au evacuat apa din dispensar, căminul cultural şi locuinţe.

Mai mulţi localnici au relatat că viitura a avut un nivel de peste un metru şi le-a înecat animalele din gospodării.

Reprezentanţii Prefecturii Arad vor evalua, duminică, pagubele produse de inundaţii.

Sâmbătă seară, o ploaie torenţială a dus la revărsarea Văii Nadăşului, care traversează localitatea. Pompierii au constatat că valea era colmatată, astfel că pârâul s-a revărsat după aproximativ 15 minute de când a început să plouă torenţial.

Localnicii au sunat la 112 şi au raportat inundaţii în toate zonele satului. Pompierii spuneau că şi drumul spre localitate era acoperit cu apă, iar accesul auto se făcea greu.

De asemenea, în Nadăş a fost întreruptă furnizarea energiei electrice.

Echipaje ale ISU Arad au intervenit, sâmbătă seară, şi în satul Aldeşti, unde au fost inundate câteva gospodării, tot din cauza revărsării unui pârâu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.