Un bărbat a murit, vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti. Bărbatul este un iranian, Gholam Rreza Mansouri, care a ordonat, ca judecător, arestarea în masă a jurnaliştilor şi care era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, extrădarea sa umând să fie judecată în 10 iulie de Curtea de Apel Bucureşti. Organizaţia Reporteri fără Frontiere a cerut României să nu-l deporteze, pentru a răspunde acuzaţiilor referitoare la arestarea a 20 de jurnalişti în 2013. Poliţia Capitalei a transmis, vineri seară, că în urma cercetării la faţa locului şi investigaţiilor, "la acest moment datele conduc spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Poliţia Capitalei spune că, din informaţiile de până acum, reiese că iranianul care a murit după ce a căzut de la etaj, la un hotel, s-ar fi sinucis
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

”Astăzi, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti  pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul.

Europa Liberă a relatat că Gholam Reza Mansouri, cleric şi magistrat al regimului de la Teheran este acuzat în ţara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanţii pentru drepturile omului, de torturarea şi încarcerarea ziariştilor independenţi. 

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până pe 10 iulie o decizie în privinţa extrădării lui Gholam Reza Mansouri, care a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzaţia de corupţie şi fraudare a 500.000 de euro.

De altfel, în România a fost arestat de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie, în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul ţării. Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar.

Din primele verificări, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, cetăţean străin se afla sub control judiciar la Secţia 1 Poliţie, pentru infracţiuni ce ar fi fost săvârşite pe teritoriul altei ţari”, a transmis Poliţia Capitalei. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.