Un turist american în vârstă de 20 de ani a fost atacat de un urs, sâmbătă, în zona Pietrele lui Solomon din municipiul Braşov, el fiind preluat de un echipaj SMURD şi transportat în stare stabilă la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că turistul american, în vârstă de 20 de ani, a fost atacat de un urs în zona Pietrele lui Solomon din municipiul Braşov.

Tânărul are o plagă muşcată de doi-trei centimetri la braţul stâng şi a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.

Sfreja a precizat că starea turistului rănit de urs este stabilă.

Pietrele lui Solomon este o zonă frecventată de turişti şi braşoveni.

În luna iulie, un bărbat de 64 de ani, aflat la plimbare în cartierul braşovean Răcădău, a fost atacat de un urs, fiind transportat la spital. Două zile mai târziu, ursul a atacat din nou în acelaşi loc, sfâşiind un câine care sărise să îşi apere stăpânul. În aceste condiţii, specialiştii au stabilit că ursul trebuie împuşcat deoarece va continua să atace. Animalul a fost împuşcat de către vânători, după obţinerea aprobării necesare de la Ministerul Mediului.

Şi în 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii din Braşov, a fost atacat de un urs, în timp ce în 28 mai, exact în aceeaşi zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat şi el de urs. Ambii bărbaţi au scăpat cu viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.