Poliţiştii bucureşteni au audiat mai multe persoane şi verifică activitatea ştrandului din zona Străuleşti unde au fost în pericol să se înece două fete de 12 şi 16 ani, ambele fiind în stare foarte gravă la spital. Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar la finalul cercetărilor se va stabili dacă vor fi persoane puse sub acuzare pentru incidentul din complexul de agrement din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 20.45,  prin apel la 112, a fost sesizat faptul că la un centru de agrement din Sectorul 1, două fete, de 12 şi respectiv 16 ani, au fost descoperite în submersie în piscina complexului.

Tinerele au fost scoase din apă de un angajat al centrului şi le-a fost acordat primul ajutor de un medic aflat în zonă, ulterior fiind preluate şi transportate la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”.

Poliţiştii Secţiei 2 au făcut cercetările la faţa locului, pentru a stabilirii cauzele şi condiţiile în care s-a produs incidentul. De asemenea, poliţiştii au mers la spitalul unde au fost internate fetele, pentru a afla care este starea lor de sănătate.

Anchetatorii au audiat, sâmbătă seară şi duminică, mai multe persoane care au putut da informaţii în calitate de martor despre ce s-a întâmplat la ştrand.

Totodată, anchetatorii verificări activitatea centrului de agrement şi atribuţiile pe care le au persoanele care lucrează la acest complex, a precizat Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt făcute sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1,  pentru fapta de vătămare corporală din culpă, urmând ca la finalizarea acestora să se stabilească dacă vor fi şi persoane puse sub acuzare.

Cele două fete care s-au asfixiat după ce au inhalat apă la un ştrand din Capitală sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, în stare foarte gravă, fiind ventilate mecanic, a declarat duminică, pentru News.ro, purtătorul purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru.

Medicul Raluca Alexandru a precizat că fetele au fost aduse în stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare, iar după stabilizare au fost internate la Terapie Intensivă. Starea celor două fete este foarte gravă şi prognosticul medicilor este rezervat, întrucât acestea respiră cu ajutorul aparatelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.