Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Guvernului fiind peste 1.500 de persoane care cer demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează "Hoţii”, "Nu scăpaţi", iar unii dintre ei au tobe şi vuvuzele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 10:36: Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 1.500

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 1.500. Oamenii, mulţi dintre ei cu copii, strigă "România cere fără graţiere", "Zi de zi aici vom fi", "Nu scăpaţi".

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum "Dragnea, groparul ţării", "Vă vedem", "Tura de dimineaţă".

UPDATE: 10:08: Peste o mie de oameni protestează în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului. Numărul manifestanţilor continuă să crească

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei continuă să crească, la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Guvernului fiind peste o mie de persoane care cer demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandează „Hoţii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe şi vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore după manifestaţia de marţi noapte din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor continuă să crească, unii oameni venind cu copiii la protest.
 
Manifestanţii strigă "Noaptea, ca hotii", şi "România, trezeşte-te", iar la un moment dat au intonat Imnul.    
 
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
 
"Este execrabil. Au fost adoptate în miez de noapte. Noaptea, oamenii dorm, nu adoptă ordonanţe sau legi. Sper că se vor intensifica manifestaţiile şi vom fi şi mai mulţi cei care protestăm. Trebuie să le arătam că suntem mai mulţi decât ei şi că vom protesta în continuare faţă de aceste ordonanţe neconstituţionale", a spus un protestatar.
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Traficul în Piaţa Victoriei nu este blocat, zona de protest fiind delimitată de jandarmi cu garduri. Maşinile care trec prin faţa sediului Guvernului claxonează.

FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Grupuri de protestatari vin în continuare în Piaţa Victoriei, unde în urmă cu câteva ore au protestat peste 15.000 de oameni, faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Demonstranţii au huiduit şi au scandat "Demisia", "Elicopterul". Protestatarii au cântat imnul României şi au strigat "Nu scăpaţi", "Anticipate", "Noaptea ca hoţii", "Şobolanii".

Jandarmii au fost pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă. Unii protestatari s-au îmbrâncit, de altfel, cu jandarmii.

Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară: Arad, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Timişoara.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus miercuri, la şedinţa plenului CSM, să discute sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea, marţi seară, a proiectului pentru modificarea codurilor penale, în condiţiile în care plenul CSM se întruneşte miercuri dimineaţă pentru a-l aviza, reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiţiei, transmisă CSM marţi, la orelor 17.00, de avizare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenţie reală în obţinerea avizului prevăzut de lege, în condiţiile în care în seara aceleiaşi zile proiectul a fost adoptat în şedinţa Guvernului, anterior consultării corpului profesional şi avizării de către CSM.

„Anterior şedinţei Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiţiei a fost personal înştiinţat şi invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la şedinţa Plenului convocată de urgenţă pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea şi dezbaterea solicitării de avizare. Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condiţiile menţionate reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale în materia avizării şi a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima”, arată CSM, miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.