Patru oameni au murit, vineri, după ce un autocar în care se aflau în jur de 30 de pasageri s-a răsturnat pe DN 1 în localitatea Perşani, în judeţul Braşov. MAI a anunţat că un număr de 20 de răniţi au fost transportaţi la spitalele din judeţul Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 15.00: RAR: Autobuzul care s-a răsturnat în judeţul Braşov avea ITP valabil şi 25 de locuri

Autobuzul care s-a răsturnat în judeţul Braşov avea ITP valabil din luna aprilie şi fusese omologat pentru 25 de locuri, a declarat, pentru News.ro, Roxana Nica, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR).

"Tot ceea ce putem spune noi, Registrul Auto Român, este că autobuzul avea ITP valabil din luna aprilie. Mai mult, autobuzul a fost omologat pentru 25 de locuri", a spus Nica. 

UPDATE 14.58: ISJ Iaşi revine cu precizări în cazul accidentului din Braşov: În autocar se aflau 31 de elevi şi patru adulţi, din care doi şoferi

 Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au revenit cu precizări în cazul accidentului produs în judeţul Braşov, afirmând că în autocar se aflau 31 de elevi şi patru adulţi, dintre care doi şoferi.

Astfel, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, a declarat pentru News.ro că în autocar se aflau 31 de elevi, doi adulţi şi cei doi şoferi.

UPDATE 14.50: MAI: 20 de răniţi au fost transportaţi la spitalele din judeţul Braşov, după răsturnarea autocarului

Un număr de 20 de răniţi au fost transportaţi la spitalele din judeţul Braşov, iar la faţa locului a fost constituit un punct medical avansat, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acţionând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea, precizează MAI.

La faţa locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o maşină de stingere a incendiilor şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

În total, au intervenit peste 50 de lucrători ai ISU şi ai Ambulanţei, precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat la ora 12.36, iar la ora 12.40 a fost activat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului a fost constituit un punct medical avansat, precizează MAI.

De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 şi MI–8) ale Inspectoratului de Aviaţie al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Poliţia Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Braşov - Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perşani şi Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenţie. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râşnov - Zărneşti - Şinca Nouă - Şinca Veche - Şercaia.

UPDATE 14.30: ISJ Iaşi: Grupul din autocar era format din 34 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor şi Colegiul Naţional de Artă

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au anunţat că grupul din autocarul implicat în accidentul produs în judeţul Braşov era format din 34 de elevi şi doi profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", componenţi ai unui ansamblu folcloric care mergeau la Arad, la un festival.

"ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iaşi informaţiile despre accidentul grav petrecut la Braşov. Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi in accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi şi 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă «O. Băncilă», componenţi ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare", se arată într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi. 

UPDATE 14.20: Ministerul Sănătăţii: În autocarul răsturnat se aflau 28 de copii şi trei adulţi 

Un număr de 31 de persoane - 28 de copii şi trei adulţi - se aflau în autocarul care s-a răsturnat, vineri, în judeţul Braşov, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În prezent, starea a doi răniţi reprezintă, "cod roşu de urgenţă", pentru altul fiind declarat "cod galben", în timp ce pentru restul victimelor este valabil "codul verde" (răniţi uşor), informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Toate victimele aflate în stare gravă vor fi transportate la spitale din judeţul Braşov, mai anunţă MS.

UPDATE 13.40 Medici: 22 de persoane au fost rănite în urma accidentului de autocar

Medicii aflaţi la locul accidentului produs în judeţul Braşov spun că 22 de persoane au fost rănite, iar 16 dintre ele se află în stare gravă. O parte dintre victime primesc primul-ajutor la faţa locului, altele au fost preluate de ambulanţe. 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru News.ro, că un elicopter SMURD este pregătit, în cazul în care va fi necesar transferul unor victime la Bucureşti.

În continuare, echipele de intervenţie acordă primul-ajutor răniţilor, la locul accidentului.

Potrivit primelor informaţii, autocarul venea de la Iaşi.

De asemenea, din primele informaţii mai reiese că şoferul autocarului ar fi intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, astfel că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile.

Patru persoane au murit, mai multe sunt rănite

Accidentul s-a produs pe DN 1, în localitatea Perşani din judeţul Braşov, unde un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat.

Prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a declarat că în autocar se aflau aproximativ 30 de persoane.

Primele informaţii arată că în urma accidentului şi-au pierdut viaţa patru persoane - trei adulţi şi un copil.

De asemenea, alte 14 persoane au fost rănite, iar 10 dintre acestea ar fi în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Braşov, Adriana Palaghia.

Potrivit prefectului, a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie, opt echipaje SMURD şi două autospeciale de descarcerare fiind la locul accidentului. Totodată, s-a solicitat intervenţia a două elicoptere SMURD pentru victimele care sunt în stare foarte gravă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.