Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, anunţul fiind făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la România TV. Cătălin Breazu, avocatul lui Dan Adamescu, a declarat marţi dimineaţă, pentru News.ro, că, cel mai probabil, cauza morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, în final, "inima i-a cedat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 09:50: Avocat: Cauza probabilă a morţii lui Dan Adamescu este septicemia care i-a afectat toate organele. Trupul neînsufleţit va fi dus la INML pentru un raport medico-legal, întrucât era în detenţie

Cătălin Breazu, avocatul lui Dan Adamescu, a declarat marţi, pentru News.ro, că trupul neînsufleţit al omului de afaceri va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru un raport medico-legal, care este obligatoriu întrucât acesta era în detenţie, precizând că cel mai probabil cauza morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, în final, "inima i-a cedat”.

"A murit pe la miezul nopţii, într-un spital civil, cu gardianul lângă el. Cauza probabilă a morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, într-un final, inima i-a cedat. El era intubat de la sfârşitul lunii decembrie. Astăzi va fi dus la Institutul de Medicină Legală pentru un raport obligatoriu, fiind în detenţie. Ulterior va fi predat familiei”, a spus avocatul Cătălin Breazu.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit. Anunţul a fost făcut de nora sa

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, anunţul fiind făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la România TV.Informaţia a fost confirmată pentru News.ro şi de către reprezentanţi ai ziarului România Liberă, deţinut de omul de afaceri.

Dan Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat.

El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut. că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îii fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Dan Adamescu a fost transferat în septembrie 2016 din Penitenciarul Rahova în Penitenciarul Jilava şi i s-a stabilit regimul semideschis de executare a pedepsei.

Pe 10 septembrie 2016, în baza documentelor medicale depuse de avocaţi, Adamescu a fost transferat de la Penitenciarul Jilava la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, pentru montarea unei proteze. Ulterior, în baza recomandărilor unui medic de la Spitalul Floreasca, Dan Adamescu a fost transferat, sub pază, la un spital privat, de atunci nemairevenind în penitenciar.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi  spălare a banilor, anunţa DNA.

În cauză, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714.089.825,66 lei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.