Nouăsprezece percheziţii au fost făcute de poliţiştii din Neamţ pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificare de bani, care a reuşit să plaseze, la începutul acestui an, peste 72.000 de euro în bancnote contrafăcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Neamţ, Iaşi şi Galaţi, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune, falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate.
 
“În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-februarie 2023, a fost constituit un grup infracţional organizat, având ca scop punerea în circulaţie de bancnotă falsificată. Astfel, în perioada ianuarie-mai 2023, ar fi fost puse în circulaţie aproximativ 900 de bancnote falsificate (în cupiură de 50 şi 100 de euro), activitate desfăşurată în patru judeţe. Grupul infracţional organizat ar fi indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare, mai multe persoane vătămate, reuşind plasarea a peste 72.000 de euro, în bancnote contrafăcute. Având în vedere calitatea ridicată a bancnotelor contrafăcute, acestea au fost facil acceptate de către persoanele nefamiliarizate cu acest tip de valută”, a transmis IPJ Neamţ. 
 
În urma unui flagrant asupra a două persoane bănuite, au fost descoperiţi şi ridicaţi 90.700 de euro falşi, din cupiura de 50, 100 şi 500 de euro, precum şi 39.900 de lei şi 5 telefoane mobile.
 
De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare la persoanele bănuite şi la sediile unor societăţi comerciale, au fost depistaţi şi ridicaţi 15.650 de euro falşi, din cupiura de 20, 50, 100 şi 200 de euro, precum şi 4.900 de lei şi 10 telefoane mobile şi diferite inscrisuri. 
 
Opt persoane cercetate în acest caz au fost duse la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.