O judecătoare de la Judecătoria Aiud a fost atacată, miercuri, în sala de judecată, de un deţinut care avea un ciob de sticlă, bărbatul fiind imobilizat de gardieni înainte de a o răni pe femeie. Deţinutul a încercat apoi să se sinucidă, provocându-şi cu acelaşi ciob o rană la gât.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că incidentul s-a produs la Judecătoria Aiud, în timpul unei şedinţe în care se judecau cauze penale. 

Mocan a spus că un deţinut adus în sală pentru că se judeca o contestaţie depusă de acesta a atacat-o, la finalul şedinţei de judecată, pe judecătoare cu un ciob de sticlă.

"În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător, ciob de sticlă. În urma acestei încercări, preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde, motiv pentru care a fost imediat transportată la spital", a spus Mocan.

Potrivit acestuia, deţinutul a fost imobilizat înainte să poate ajunge la judecătoare, însă acesta a încercat apoi să se sinucidă, provocându-şi o rană la gât, cu acelaşi ciob.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a deschis un dosar în acest caz, procurorii încercând să stabilească exact circumstanţele în care s-a produs incidentul.

Deţinutul care a atacat-o pe judecătoare este încarcerat la Penitenciarul Aiud, având de ispăşit o pedeapsă de şase ani şi patru luni pentru tâlhărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.