Un poliţist al Brigăzii Rutiere Bucureşti a fost lovit de o maşină pe care o urmărise pe o distanţă de 8 kilometri şi care era condusă de un adolescent de 16 ani, iar în timpul operaţiunii au fost trase 17 focuri de armă. Probele de la INML au arătat că tânărul consumase droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un echipaj de poliţie care se afla pe Calea Moşilor din Capitală a încercat, vineri dimineaţă, în jurul orei 1.00, să oprească un autoturism BMW Seria 5, înmatriculat cu numere de Spania. În momentul în care poliţiştii au pornit semnalele luminoase, autoturismul suspect a întors brusc.

S-a început o urmărire pe străzile din Capitală. De pe Calea Moşilor, BMW-ul a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul Viitorului, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Fabrica de Glucoză, Şoseaua Petricani, până în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată - pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri. Acolo, barierele duble începuseră să coboare. Şoferul BMW-ului a încercat să forţeze trecerea, însă barierele sunt dispuse pe toată lăţimea drumului, fără ca maşinile  să aibă posibilitatea să se strecoare.

În momentul în care cei doi poliţişti s-au dat jos şi s-au apropiat ca să îl imobilizeze pe şofer, acesta a întors brusc maşina şi a accelerat puternic. Pentru că zona este nepopulată pe o distanţă de câţiva kilometri, unul dintre agenţi a scos arma şi a tras patru focuri în aer. Autoturismul suspect nu doar că nu se oprea, ci se îndrepta cu viteză din ce în ce mai mare spre poliţişti, astfel că au fost trase alte 13 focuri de armă, în direcţia maşinii de această dată.

În total, cei doi poliţişti au descărcat 17 cartuşe, însă nici aşa şoferul nu a vrut să oprească. Maşina şi-a continuat deplasarea şi a făcut o manevră asfel încât să-l izbească pe poliţist. Agentul a fost lovit puternic în piciorul stâng însă, chiar şi aşa, şi-a continuat misiunea şi s-a urcat în maşină ca să-l urmărească pe tânărul din BMW. Între timp, mai multe echipaje au fost alertate şi au pornit în urmărire.

Maşina suspectă şi-a continuat deplasarea, însă a fost înconjurată de numărul mare de echipaje de poliţie, în apropiere de Parcul Plumbuita. Cei doi ocupanţi ai autoturismului s-au dat jos şi s-au predat. Cel care se afla la volan este un adolescnet de doar 16 ani. Fratele său de 26 de ani fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Poliţistul care a fost rănit a fost diagnisticat cu fractură de calcaneu stâng şi contuzie forte a gambei stângi.

Adolescentul de 16 ani care se afla la volanul BMW-ului le-a declarat poliţiştilor că furase maşina tatălui său, din localitatea ilfoveană Afumaţi, băuse două beri şi fumase „iarbă”. El a fost tansportat la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde probele de salivă au indicat prezenţa tetrahidrocanabinolului (THC), substanţa cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

La ora transmiterii acestei ştiri, cercetările sunt în curs, iar un procuror a preluat ancheta.

Locul unde a fost lovit poliţistul vineri dimineaţă este la doar 700 de metri de locul unde, pe 2 august 2015, afaceristul Abdullah Ataş l-a lovit mortal cu maşina pe poliţistul Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.