Un număr de 49 de persoane au avut nevoie de ajutor medical după ce s-au accidentat pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal şi Bran, în primele două zile ale anului, zece dintre acestea fiind transportate la spital cu fracturi, în timp ce restul au suferit răni uşoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, în primele două zile ale anului, respectiv pe 1 şi 2 ianuarie, au avut loc 22 de intervenţii SMURD pe pârtiile din Poiana Braşov, Predeal şi Bran. În total 27 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au suferit accidente pe pârtii.

Şi Serviciul de Ambulanţă a avut 22 de solicitări şi a acordat asistenţă la tot atâtea persoane.

Potrivit medicilor, accidentările nu au fost foarte grave, majoritatea răniţilor suferind traumatisme şi lovituri uşoare la cap în urma căzăturilor pe pârtia de schi sau la săniuş. Zece persoane au ajuns totuşi la urgenţă după ce au suferit fracturi la mâini sau picioare.

În perioada vacanţei de sărbători, şi salvamontiştii din staţiunea hunedoareană Straja au intervenit în aproape 70 de cazuri, dintre care 30 au necesitat evacuarea cu ambulanţa sau cu echipajele SMURD. Intervenţiile salvamontiştilor au fost îngreunate din cauza numărului mare de turişti din staţiune şi a drumului foarte aglomerat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.