Autocarul implicat în accidentul produs vineri în judeţul Braşov aparţine unei firme cu şapte angajaţi, dintr-un sat din judeţul Iaşi, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, care precizează că printre cele patru persoane decedate în accident se numără şi cei doi şoferi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful ITM Iaşi, Andrei George Albulescu, a declarat că autocarul aparţine firmei de transport Maxibus Trans SRL din satul Valea Adâncă din comuna Miroslava, judeţul Iaşi.

Firma are şapte angajaţi, între care şi cei doi şoferi care se aflau în autocar şi care se numără printre cele patru persoane decedate în urma accidentului. Cei doi şoferi sunt Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani. 

Potrivit sursei citate, ITM a declanşat o anchetă în acest caz, făcând verificări atât la firma de transport, cât şi la Palatul Copiilor din Iaşi, care a închiriat acest autocar. 

"Este un accident colectiv de muncă. Facem verificări şi la firma transportatoare, dar şi Palatul Copiilor, instituţie care a închiriat autocarul. Cei doi şoferi au vechime, sunt cu experienţă. ISJ ne-a spus că există un contract între firma de transport şi Palatul Copiilor, iar cei de la firma de transport ne-au precizat că au toate verificările autocarului făcute la zi. Ancheta este efectuată de ITM Braşov, iar noi le vom oferi toate datele, un inspector de la Braşov urmând să vină la Iaşi”, a declarat, pentru News.ro, George Andrei Albulescu, şeful ITM Iaşi.

Accidentul s-a produs vineri după-amiază pe DN 1, în localitatea Perşani din judeţul Braşov, unde autocar ul s-a răsturnat. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa patru persoane - trei adulţi şi un copil. Alte peste 20 de persoane au fost rănite, fiind transportate la spitale din judeţul Braşov.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Iaşi, în autocar se aflau 31 de elevi, doi profesori şi cei doi şoferi. Copiii, care aveau vârste între 12 şi 17 ani, o parte dintre ei de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecaseră de la Palatul Culturii din Iaşi şi mergeau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.