Traficul rutier este blocat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, din cauza unui accident de circulaţie care a avut loc la kilometrul 67, în zona Lehliu Gară. George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului sunt 60 de victime dintre care trei decedate şi 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Prefectul judeţului Călăraşi: Sunt 60 de victime dintre care trei decedate şi 29 de maşini implicate în accidentul de pe A2

„În acest moment au fost implicate un număr de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate şi au refuzat transportul către unităţile spitaliceşti. 41 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă. Planul roşu l-am activat la propunere inspectorului şef care, de îndată, m-a anunţat despre producerea accidentului”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi prezent la locul accidentului.

Poliţiştii fac, sâmbătă măsurători astfel încât să stabilească toată dinamica accidentului.

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că cauza principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Una dintre ipotezele anchetei este că o maşină a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.

„A mai fost un accident în lanţ în 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostradă în urma incendierii miriştilor, dar atunci a fost o persoană decedată şi aproximativ 30 de persoane rănite. Într-adevăr, numărul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de maşini implicate”, a mai spus George Grigore.

 

UPDATE: Raed Arafat: Sunt trei persoane decedate în accidentul de pe A2. Nicio victimă nu se mai află la locul accidentului

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat spune că toate victimele accidentului de pe A2 au fost preluate de ambulanţe şi transportate către spitalele din Bucureşti şi Călăraşi, fiind trei persoane decedate şi 39 rănite. DSU a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru rudele victimelor: 021.26.48.515 şi 021.26.48.516.

Foto: Facebook / Eduard Puiu
Foto: Facebook / Eduard Puiu

 

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum arătat, iniţial, surse oficiale la primele momente ale intervenţei.

CITEȘTE ȘI George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere: Este cel mai grav accident de când a fost deschisă autostrada A2

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI spune că nu se mai află nicio victimă la locul accidentului, toţi răniţii fiind preluaţi de ambulanţele sosite pe autostradă.

Foto: Facebook / Eduard Puiu
Foto: Facebook / Eduard Puiu

O bună parte dintre victime au fost transportate la spitalul din Lehliu, iar cele care se aflatu în starea cea mai gravă au fost transportate către spitalele din Capitală.

„În momentul de faţă sunt 39 de victime. Am avut nouă persoane încarcerate. Sunt implicate forţele de intervenţie din patru judeţe, anume Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa. Cei care ne-au venit în sprijin au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerarea persoanelor. Nu mai avem persoane blocate încă de acum o oră. Avem 12 persoane la Lehliu Gară, cinci la Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi încă o persoană la Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie şi două telefoane de contact pentru ca rudele celor care au avut de suferit în acest accident să poată avea informaţii. Acestea sunt 021.26.48.515 şi 021.26.48.516”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

UPDATE: O parte dintre victimele accidentului de A2, transportate la spitalele din Lehliu şi Bucureşti

 O parte dintre victimele accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 sunt în drum spre spitalele, cinci pacienţi fiind transportaţi la spitalul Lehliu, trei sunt transportaţi la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, iar unul este dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Capitală, transmite ISU Bucureşti - Ilfov.

Victime se mai află încă la locul accidentului, fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, stabilizate în ambuanţele de terapie intensivă sosite la intervenţie.

Medicul coordonator al intervenţiei SMURD a decis că nu este necesară amplasarea spitalului mobil care a fost transportat pe autostradă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti - Ilfov, numărul răniţilor a ajuns la 32, iar, din cauza vizibilităţii scăzute la aterizare, nu pot interveni în siguranţă elicopterele SMURD.

„La faţa locului a fost trimis spitalul mobil. Sunt 20 de maşini implicate, dintre care 2 microbuze, 20 de victime, între care patru sunt decedaţi. Au fost prealertate toate spitalele de urgenţă din Bucureşti”, spune căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

„Primele informaţii, dar situaţia este încă în dinamică, sunt că exită doi decedaţi şi aproximativ 20 de persoane rănite. Există acum şi persoane încarcerate pentru care se intervine. Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor”, a declarat pentru News.ro dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

„Avem deja patru decedaţi, nu mai sunt persoane încarcerate. S-a activat planul roşu”, a declarat  ulterior purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilităţi scăzute, sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române,  traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 67, din cauza acestui accident rutier.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.